spot_img

​Ëndrrat që nuk duhet të injorohen – zbuloni kuptimet e tyre

spot_img

Për shekuj me radhë, njerëzit janë përpjekur të interpretojnë kuptimin e ëndrrave, ndërsa shkencëtarët kanë bërë kërkime të jashtëzakonshme në këtë fushë.

Onirologjia është fusha që merret me studimin e ëndrrave dhe funksionit të trurit. Psikologët janë të sigurt se ëndrrat mund të thonë shumë për jetën dhe çfarë i ndodh një individi. Psikologët kanë bërë një listë me 10 ëndrrat që nuk duhet të injorohen.

1. Rënia

Tregon një ndjenjë të humbjes së kontrollit të jetës. Një person mund të ndihet i ngarkuar me shumë përgjegjësi që nuk mund t’i shmangë, ose jeta e tij mund të jetë stresuese.

Disa psikologë shpjegojnë ëndrrat në të cilat bien nga këndvështrimi i fiziologjisë elementare. Pas fjetjes, sistemi nervor qetësohet, rrahjet e zemrës dhe presioni i gjakut bien dhe truri ngadalëson aktivitetin e tij.

Të gjithë këta faktorë, si dhe gjendja juaj e përgjithshme shpirtërore gjatë ditës, mund të kontribuojnë në zhytjen në “çmenduri hipnotike”. Këto janë kontraktimet e muskujve që shoqërojnë kalimin e një personi nga zgjimi në gjumë. Ato mund të përkeqësohen nga efektet e kafeinës, ankthit, stresit, madje edhe mungesës së gjumit.

2. Humbja e dhëmbëve

Nëse një person ëndërron humbjen e dhëmbëve ose prishjen e dhëmbëve, atëherë ai vuan nga vetëvlerësimi i ulët. Fakti është se buzëqeshja jonë është gjëja e parë që tërheq të tjerët.

3. Paraqitja ose provimi i pasuksesshëm publik

Ëndrra të tilla flasin për stresin ose ndjenjën që ju shqetëson pak para gjumit. Ato gjithashtu tregojnë një ndjenjë përgjegjësie për një problem që nuk mund ta zgjidhni. Si rezultat, ndiheni të shqetësuar.

4. Trup pjesërisht ose plotësisht i zhveshur

Ëndrra të tilla flasin për dyshim në një pozicion të ri ose një marrëdhënie të re, si dhe frikën se njerëzit do të zbulojnë në lidhje me dobësitë tuaja.

Nëse jeni krenar për veten në një ëndërr, atëherë në botën reale mund t’ju duket se talenti dhe suksesi juaj nuk vlerësohen sa duhet. Nëse ëndërroni, për shembull, se keni ardhur në një intervistë për punë të veshur me pizhame, kjo do të thotë që nuk jeni gati aq sa të flisni me punëdhënësin tuaj ose si dyshim në aftësinë tuaj.

5. Ndjenja e persekutimit

Ata që shmangin konfliktet kanë frikë të shprehin mendimin e tyre dhe nuk duan të bëhen shkak i problemit, vazhdimisht ëndërrojnë ëndrra në të cilat dikush i persekuton.

Mendoni për “ndjekësin” tuaj. Në këtë mënyrë ju do të kuptoni saktësisht se çfarë jeni duke u munduar të shmangni në realitet: borxhet, varësia, biseda për problemet me bashkëshortin tuaj, kërkimi i një pune, etj.

Disa shkencëtarë besojnë se këto ëndrra tregojnë një instinkt për mbijetesë. Ju paralajmëroni veten se rreziku është afër dhe se duhet të mbuloheni.

6. Një katastrofë natyrore ose fundi i botës

Në një moment të jetës sonë, të gjithë kemi ëndërruar për ndonjë katastrofë natyrore ose fund të botës. Ëndrrat e tilla nënkuptojnë mungesë kontrolli mbi një problem ose frikë.

7. Aksident me makinë apo makinë të meta

Gratë janë më të prira për këto ëndrra, pasi shpesh ato tregojnë humbjen e lidhjes emocionale me një të dashur ose probleme të marrëdhënies. Ëndrrat e aksidenteve në trafik na tregojnë për mungesën e mbështetjes në jetën reale dhe pamundësinë për të përballuar vështirësitë.

8. Shtatzënia

Është e çuditshme që shtatzënia mund të ëndërrohen nga burrat, si dhe gratë. Psikologu David Bedrick thotë se shtatzënia do të thotë që diçka e re po rritet brenda nesh.

Ëndrra të tilla tregojnë se së shpejti do t’i jepni botës disa ide ose krijime të reja. Kështu që, ju mund të ëndërroni që jeni shtatzënë nëse ri-rregulloni shtëpinë ose zhvilloni epilogun e një libri të ri.

9. Vonesa

Eksperti i neurologjisë Michael R. Olsen argumenton se një vonesë në ëndrra tregon një frikë se do të humbni diçka të rëndësishme në jetë. Nëse jeni shumë i zënë me punë ose nuk i kushtoni mjaft kohë burrit ose fëmijëve tuaj, atëherë kjo ëndërr shërben si një sinjal i nevojës për të ngadalësuar dhe ndryshuar përparësitë.

10. Dhomë apo shtëpi e panjohur

Ëndrrat që keni hyrë në shtëpinë ose dhomën e dikujt tregojnë nevojën për vetëkontroll. Disa pjesë të personalitetit tuaj janë të mbyllura dhe kërkojnë lirim. Një dhomë e veçantë në ndërtesë është një simbol i talentit të fshehur ose aftësive të papërdorura.

Psikologu Eddie Trevers thotë se nëse ëndërrojmë se kemi hyrë në kuzhinën e dikujt tjetër, kjo do të thotë se po kalojmë ndryshime personale. Nëse hyjmë në banjën e dikujt tjetër, ne përpiqemi të nxjerrim njerëz negativë dhe helmues nga jeta jonë. Nëse kemi hyrë në dhomën e gjumit të dikujt tjetër, kjo do të thotë se duam të ndryshojmë diçka që lidhet me jetën tonë të dashurisë.

Për shekuj me radhë, njerëzit janë përpjekur të interpretojnë kuptimin e ëndrrave, ndërsa shkencëtarët kanë bërë kërkime të jashtëzakonshme në këtë fushë.

Onirologjia është fusha që merret me studimin e ëndrrave dhe funksionit të trurit. Psikologët janë të sigurt se ëndrrat mund të thonë shumë për jetën dhe çfarë i ndodh një individi. Psikologët kanë bërë një listë me 10 ëndrrat që nuk duhet të injorohen.

1. Rënia

Tregon një ndjenjë të humbjes së kontrollit të jetës. Një person mund të ndihet i ngarkuar me shumë përgjegjësi që nuk mund t’i shmangë, ose jeta e tij mund të jetë stresuese.

Disa psikologë shpjegojnë ëndrrat në të cilat bien nga këndvështrimi i fiziologjisë elementare. Pas fjetjes, sistemi nervor qetësohet, rrahjet e zemrës dhe presioni i gjakut bien dhe truri ngadalëson aktivitetin e tij.

Të gjithë këta faktorë, si dhe gjendja juaj e përgjithshme shpirtërore gjatë ditës, mund të kontribuojnë në zhytjen në “çmenduri hipnotike”. Këto janë kontraktimet e muskujve që shoqërojnë kalimin e një personi nga zgjimi në gjumë. Ato mund të përkeqësohen nga efektet e kafeinës, ankthit, stresit, madje edhe mungesës së gjumit.

2. Humbja e dhëmbëve

Nëse një person ëndërron humbjen e dhëmbëve ose prishjen e dhëmbëve, atëherë ai vuan nga vetëvlerësimi i ulët. Fakti është se buzëqeshja jonë është gjëja e parë që tërheq të tjerët.

3. Paraqitja ose provimi i pasuksesshëm publik

Ëndrra të tilla flasin për stresin ose ndjenjën që ju shqetëson pak para gjumit. Ato gjithashtu tregojnë një ndjenjë përgjegjësie për një problem që nuk mund ta zgjidhni. Si rezultat, ndiheni të shqetësuar.

4. Trup pjesërisht ose plotësisht i zhveshur

Ëndrra të tilla flasin për dyshim në një pozicion të ri ose një marrëdhënie të re, si dhe frikën se njerëzit do të zbulojnë në lidhje me dobësitë tuaja.

Nëse jeni krenar për veten në një ëndërr, atëherë në botën reale mund t’ju duket se talenti dhe suksesi juaj nuk vlerësohen sa duhet. Nëse ëndërroni, për shembull, se keni ardhur në një intervistë për punë të veshur me pizhame, kjo do të thotë që nuk jeni gati aq sa të flisni me punëdhënësin tuaj ose si dyshim në aftësinë tuaj.

5. Ndjenja e persekutimit

Ata që shmangin konfliktet kanë frikë të shprehin mendimin e tyre dhe nuk duan të bëhen shkak i problemit, vazhdimisht ëndërrojnë ëndrra në të cilat dikush i persekuton.

Mendoni për “ndjekësin” tuaj. Në këtë mënyrë ju do të kuptoni saktësisht se çfarë jeni duke u munduar të shmangni në realitet: borxhet, varësia, biseda për problemet me bashkëshortin tuaj, kërkimi i një pune, etj.

Disa shkencëtarë besojnë se këto ëndrra tregojnë një instinkt për mbijetesë. Ju paralajmëroni veten se rreziku është afër dhe se duhet të mbuloheni.

6. Një katastrofë natyrore ose fundi i botës

Në një moment të jetës sonë, të gjithë kemi ëndërruar për ndonjë katastrofë natyrore ose fund të botës. Ëndrrat e tilla nënkuptojnë mungesë kontrolli mbi një problem ose frikë.

7. Aksident me makinë apo makinë të meta

Gratë janë më të prira për këto ëndrra, pasi shpesh ato tregojnë humbjen e lidhjes emocionale me një të dashur ose probleme të marrëdhënies. Ëndrrat e aksidenteve në trafik na tregojnë për mungesën e mbështetjes në jetën reale dhe pamundësinë për të përballuar vështirësitë.

8. Shtatzënia

Është e çuditshme që shtatzënia mund të ëndërrohen nga burrat, si dhe gratë. Psikologu David Bedrick thotë se shtatzënia do të thotë që diçka e re po rritet brenda nesh.

Ëndrra të tilla tregojnë se së shpejti do t’i jepni botës disa ide ose krijime të reja. Kështu që, ju mund të ëndërroni që jeni shtatzënë nëse ri-rregulloni shtëpinë ose zhvilloni epilogun e një libri të ri.

9. Vonesa

Eksperti i neurologjisë Michael R. Olsen argumenton se një vonesë në ëndrra tregon një frikë se do të humbni diçka të rëndësishme në jetë. Nëse jeni shumë i zënë me punë ose nuk i kushtoni mjaft kohë burrit ose fëmijëve tuaj, atëherë kjo ëndërr shërben si një sinjal i nevojës për të ngadalësuar dhe ndryshuar përparësitë.

10. Dhomë apo shtëpi e panjohur

Ëndrrat që keni hyrë në shtëpinë ose dhomën e dikujt tregojnë nevojën për vetëkontroll. Disa pjesë të personalitetit tuaj janë të mbyllura dhe kërkojnë lirim. Një dhomë e veçantë në ndërtesë është një simbol i talentit të fshehur ose aftësive të papërdorura.

Psikologu Eddie Trevers thotë se nëse ëndërrojmë se kemi hyrë në kuzhinën e dikujt tjetër, kjo do të thotë se po kalojmë ndryshime personale. Nëse hyjmë në banjën e dikujt tjetër, ne përpiqemi të nxjerrim njerëz negativë dhe helmues nga jeta jonë. Nëse kemi hyrë në dhomën e gjumit të dikujt tjetër, kjo do të thotë se duam të ndryshojmë diçka që lidhet me jetën tonë të dashurisë.

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

NGJARJE TË TJERA

spot_img
spot_img