spot_img

A e ‘shkeli ligjin’ Xherdan Shaqiri, ylli i futbollit përfundon në gjykatë në Zvicër

spot_img

Xherdan Shaqiri po planifikon një vilë në Rheinfelden AG që do të kushtojë gati tre milionë franga.

“Por projekti është në rrezik serioz sepse është hequr leja e ndërtimit. Çështja tani është në Gjykatën Federale”, shkruan mediumi zviceran “Blick”.

“Jo vetëm Roger Federer (42) po përballet me një mosmarrëveshje ligjore me mega-pasurinë e tij, por edhe Xherdan Shaqiri (32) ka shumë probleme ndërtimi.

Qyteti i Rheinfelden AG i dha atij lejen e ndërtimit në gusht të vitit 2022.

Pas publikimit të aplikimit për ndërtim në pranverë 2021, pati katër kundërshtime.

Ndër të tjera, u kritikuan hijet, emetimet e dritës dhe sipërfaqja e gjelbër që është shumë e vogël.

Këto kundërshtime fillimisht u zbutën përmes korrigjimit të projektit, për këtë arsye u miratua kërkesa për ndërtim.

Megjithatë, leja nuk ishte ende ligjërisht e detyrueshme; ankuesit kishin 30 ditë për të paraqitur ankesë.

Kanë kaluar rreth një vit e gjysmë që nga atëherë dhe asgjë nuk ka ndodhur”, shkruan më tej.

“Njerëzit gjithmonë kalojnë duke pyetur veten se çfarë po ndodh këtu”, –  thotë për “Aargauer Zeitung” një banor në lagjen e lartë Kapuzinerberg të Rheinfelden.

Herë pas here prindërit e Shaqirit vijnë dhe kujdesen për kopshtin, përndryshe gjithçka është e qetë rreth pronës ku lojtari që ka luajtur 119 ndeshje ndërkombëtare për Zvicrën kërkon të ndërtojë vilën e tij 2.8 milionëshe.

Siç raporton mediumi zviceran, për momentin nuk mund të bëhet asgjë në pronë pasi çështja është ende në pritje.

“Procedurat janë duke u zhvilluar dhe leja e ndërtimit e lëshuar nuk është bërë ende ligjërisht e detyrueshme”, – citohet të ketë thënë zëdhënësi i qytetit Roger Erdin.

“Prandaj, çështja është në gjykatën federale me sa duket për shkak të Shaqirit.

Shaqiri tashmë mesa duket po e sfidon këtë vendim në nivelin më të lartë”, shkruan më tej.

Shaqiri nuk është i vetmi yll sportiv zviceran që duhet të përballet me një mosmarrëveshje ligjore gjatë ndërtimit të shtëpisë së tij.

Rruga e planifikuar rreth liqenit të Cyrihut gjithmonë ka shkaktuar kundërshtime ndaj pronës luksoze të Roger Federer në Kempraten SG.

Xherdan Shaqiri po planifikon një vilë në Rheinfelden AG që do të kushtojë gati tre milionë franga.

“Por projekti është në rrezik serioz sepse është hequr leja e ndërtimit. Çështja tani është në Gjykatën Federale”, shkruan mediumi zviceran “Blick”.

“Jo vetëm Roger Federer (42) po përballet me një mosmarrëveshje ligjore me mega-pasurinë e tij, por edhe Xherdan Shaqiri (32) ka shumë probleme ndërtimi.

Qyteti i Rheinfelden AG i dha atij lejen e ndërtimit në gusht të vitit 2022.

Pas publikimit të aplikimit për ndërtim në pranverë 2021, pati katër kundërshtime.

Ndër të tjera, u kritikuan hijet, emetimet e dritës dhe sipërfaqja e gjelbër që është shumë e vogël.

Këto kundërshtime fillimisht u zbutën përmes korrigjimit të projektit, për këtë arsye u miratua kërkesa për ndërtim.

Megjithatë, leja nuk ishte ende ligjërisht e detyrueshme; ankuesit kishin 30 ditë për të paraqitur ankesë.

Kanë kaluar rreth një vit e gjysmë që nga atëherë dhe asgjë nuk ka ndodhur”, shkruan më tej.

“Njerëzit gjithmonë kalojnë duke pyetur veten se çfarë po ndodh këtu”, –  thotë për “Aargauer Zeitung” një banor në lagjen e lartë Kapuzinerberg të Rheinfelden.

Herë pas here prindërit e Shaqirit vijnë dhe kujdesen për kopshtin, përndryshe gjithçka është e qetë rreth pronës ku lojtari që ka luajtur 119 ndeshje ndërkombëtare për Zvicrën kërkon të ndërtojë vilën e tij 2.8 milionëshe.

Siç raporton mediumi zviceran, për momentin nuk mund të bëhet asgjë në pronë pasi çështja është ende në pritje.

“Procedurat janë duke u zhvilluar dhe leja e ndërtimit e lëshuar nuk është bërë ende ligjërisht e detyrueshme”, – citohet të ketë thënë zëdhënësi i qytetit Roger Erdin.

“Prandaj, çështja është në gjykatën federale me sa duket për shkak të Shaqirit.

Shaqiri tashmë mesa duket po e sfidon këtë vendim në nivelin më të lartë”, shkruan më tej.

Shaqiri nuk është i vetmi yll sportiv zviceran që duhet të përballet me një mosmarrëveshje ligjore gjatë ndërtimit të shtëpisë së tij.

Rruga e planifikuar rreth liqenit të Cyrihut gjithmonë ka shkaktuar kundërshtime ndaj pronës luksoze të Roger Federer në Kempraten SG.

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

NGJARJE TË TJERA

spot_img
spot_img