spot_img

Mësoni, pse nuk duhet ta konsumoni ujin e shishes që ka qëndruar në diell

spot_img

Është e rëndësishme të qëndroni të hidratuar mirë, veçanërisht në muajt e verës. Mos pirja e mjaftueshme e ujit mund të shkaktojë dhimbje koke, marramendje dhe konfuzion midis efekteve të tjera anësore të padëshiruara.

Prandaj, është thelbësore që të pini rregullisht ujë gjatë gjithë ditës, shkruan Express.co.uk.

Kur jeni të etur dhe me nxitim, mund të jetë tunduese të kapni shishen e parë të ujit që gjeni.

Por, një eksperte ka paralajmëruar për rreziqet shëndetësore të pirjes së ujit të ngrohtë në shishe, veçanërisht nëse ka qëndruar në një vend shumë të nxehtë sikurse brenda një makine.

Kjo për shkak se kimikatet nga plastika mund të depërtojnë në ujë.

“Mos pini ujë në shishe që ka qëndruar në diell ose në një mjedis të nxehtë, si një makinë”, tha Sarah Lawdon, një eksperte e sigurisë ushqimore nga Storage Box Shop.

“Nxehtësia mund të shkaktojë që kimikatet e dëmshme të rrjedhin nga plastika në ujë”.

Sipas Lawdon, kur uji në shishe nxehet, kimikatet nga plastika mund të futen në ujë.

Këto kimikate, si BPA-ja dhe ftalatet, mund të jenë të dëmshme nëse i pini.

Pirja e ujit me këto kimikate mund t’ju bëjë të ndiheni keq dhe të keni probleme shëndetësore.

Ajo paralajmëroi për efektet anësore nga pirja e këtij uji, të cilat janë:

Probleme me stomakun: Mund të përjetoni të përziera ose të keni dhimbje barku;

Dhimbje koke: Këto kimikate mund t’ju shkaktojnë dhimbje koke;

Marramendje: Kjo është një tjetër simptomë që mund t’ju shfaqet;

Problemet me hormonet: Disa kimikate mund të prishin hormonet tuaja, duke shkaktuar probleme më serioze shëndetësore me kalimin e kohës.

Për të shmangur këtë, ajo rekomandoi që gjithmonë të ruani shishen me ujë në një vend të freskët dhe të mos e lini atë në rrezet e diellit direkte.

Është e rëndësishme të qëndroni të hidratuar mirë, veçanërisht në muajt e verës. Mos pirja e mjaftueshme e ujit mund të shkaktojë dhimbje koke, marramendje dhe konfuzion midis efekteve të tjera anësore të padëshiruara.

Prandaj, është thelbësore që të pini rregullisht ujë gjatë gjithë ditës, shkruan Express.co.uk.

Kur jeni të etur dhe me nxitim, mund të jetë tunduese të kapni shishen e parë të ujit që gjeni.

Por, një eksperte ka paralajmëruar për rreziqet shëndetësore të pirjes së ujit të ngrohtë në shishe, veçanërisht nëse ka qëndruar në një vend shumë të nxehtë sikurse brenda një makine.

Kjo për shkak se kimikatet nga plastika mund të depërtojnë në ujë.

“Mos pini ujë në shishe që ka qëndruar në diell ose në një mjedis të nxehtë, si një makinë”, tha Sarah Lawdon, një eksperte e sigurisë ushqimore nga Storage Box Shop.

“Nxehtësia mund të shkaktojë që kimikatet e dëmshme të rrjedhin nga plastika në ujë”.

Sipas Lawdon, kur uji në shishe nxehet, kimikatet nga plastika mund të futen në ujë.

Këto kimikate, si BPA-ja dhe ftalatet, mund të jenë të dëmshme nëse i pini.

Pirja e ujit me këto kimikate mund t’ju bëjë të ndiheni keq dhe të keni probleme shëndetësore.

Ajo paralajmëroi për efektet anësore nga pirja e këtij uji, të cilat janë:

Probleme me stomakun: Mund të përjetoni të përziera ose të keni dhimbje barku;

Dhimbje koke: Këto kimikate mund t’ju shkaktojnë dhimbje koke;

Marramendje: Kjo është një tjetër simptomë që mund t’ju shfaqet;

Problemet me hormonet: Disa kimikate mund të prishin hormonet tuaja, duke shkaktuar probleme më serioze shëndetësore me kalimin e kohës.

Për të shmangur këtë, ajo rekomandoi që gjithmonë të ruani shishen me ujë në një vend të freskët dhe të mos e lini atë në rrezet e diellit direkte.

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

NGJARJE TË TJERA

spot_img
spot_img