spot_img

Për 4.6 sekonda, aeroplani i “Singapore Airlines” ra 55 metra

spot_img

Hetimet preliminare për turbulencat që goditën fluturimin e “Singapore Airlines” të martën e kaluar tregojnë se aeroplani ra rreth 55 metra për 4.6 sekonda, shkruan BBC të mërkurën.

Një pasagjer britanik vdiq dhe dhjetëra të tjerë u lënduar kur aeroplani i linjës Londër-Singapor u përball me turbulencat mbi Birmani dhe iu desh të bënte ulje emergjente në Tajlandë.

Sipas raportit të hetuesve nga Singapori, ndryshimet e shpejta në forcën gravitacionale (G) shkaktuan rënien nga lartësia dhe të lënduarit ishin kryesisht ata që nuk e kishin rripin e sigurimit.

“Singapore Airlines” ka thënë se po bashkëpunon me hetuesit dhe po mbështet pasagjerët dhe ekuipazhin, duke përfshirë shpenzimet mjekësore dhe spitalore.

Gjetjet paraprake të Byrosë së Hetimit të Sigurisë së Transportit (TSIB) thanë se fluturimi funksionoi normalisht derisa fluturoi mbi një zonë të “zhvillimit të aktivitetit konvektiv” ndërsa kalonte mbi jug të Birmanisë në lartësi ajrore 11.300 metra.

“Ndryshimet e shpejta në forcën gravitacionale që zgjati 4.6 sekonda rezultuan në rënie të lartësisë prej 54 metrave. Kjo sekuencë shkaktoi lëndime tek ekuipazhi dhe pasagjerët. Pasi pilotët u informuan se kishte pasagjerë të lënduar, u mor vendimi që të ketë ulje emergjente në Bangkok”, thuhet në raport.

Siç thotë raporti, aeroplani nuk hasi në ndonjë problem tjetër që pasi kaloi turbulencat.

Hetimet preliminare për turbulencat që goditën fluturimin e “Singapore Airlines” të martën e kaluar tregojnë se aeroplani ra rreth 55 metra për 4.6 sekonda, shkruan BBC të mërkurën.

Një pasagjer britanik vdiq dhe dhjetëra të tjerë u lënduar kur aeroplani i linjës Londër-Singapor u përball me turbulencat mbi Birmani dhe iu desh të bënte ulje emergjente në Tajlandë.

Sipas raportit të hetuesve nga Singapori, ndryshimet e shpejta në forcën gravitacionale (G) shkaktuan rënien nga lartësia dhe të lënduarit ishin kryesisht ata që nuk e kishin rripin e sigurimit.

“Singapore Airlines” ka thënë se po bashkëpunon me hetuesit dhe po mbështet pasagjerët dhe ekuipazhin, duke përfshirë shpenzimet mjekësore dhe spitalore.

Gjetjet paraprake të Byrosë së Hetimit të Sigurisë së Transportit (TSIB) thanë se fluturimi funksionoi normalisht derisa fluturoi mbi një zonë të “zhvillimit të aktivitetit konvektiv” ndërsa kalonte mbi jug të Birmanisë në lartësi ajrore 11.300 metra.

“Ndryshimet e shpejta në forcën gravitacionale që zgjati 4.6 sekonda rezultuan në rënie të lartësisë prej 54 metrave. Kjo sekuencë shkaktoi lëndime tek ekuipazhi dhe pasagjerët. Pasi pilotët u informuan se kishte pasagjerë të lënduar, u mor vendimi që të ketë ulje emergjente në Bangkok”, thuhet në raport.

Siç thotë raporti, aeroplani nuk hasi në ndonjë problem tjetër që pasi kaloi turbulencat.

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

NGJARJE TË TJERA

spot_img
spot_img