Publikohen nominimet e Grammy Awards 2021

Të martën u shpallën nominimet për edicionin e 64-të të ndarjes së çmimeve më të mëdha të muzikës, Grammy Awards 2022.

Jon Batiste kryeson listën me gjithsej me 11 nominime; ndjekur nga Justin Bieber, Doja Cat dhe H.E.R. me nga tetë nominime secili, dhe Billie Eilish dhe Olivia Rodrigo të cilat kanë marrë nga shtatë nominime.

Përndryshe përkundrejt faktit që këngëtaret shqiptare me famë botërore: Bebe Rexha, Ava Max dhe Dua Lipa kishin bërë aplikimet e tyre për t’u nominuar në Grammy Awards 2021, asnjëra prej tyre nuk ia ka dalë të nominohet në asnjë kategori.

Ndërkohë grupi i famshëm suedez ABBA kanë arritur që për herë të parë në karrierën e tyre të nominohen për një çmim Grammy.

Ceremonia do të jetë e para që kur çmimet bënë një ndryshim të madh në procesin e saj të nominimit: në fund të prillit, bordi i Akademisë së Regjistrimit, organi drejtues i Grammy-t, votoi për të eliminuar përdorimin e komiteteve anonime ekspertësh për të pakësuar finalen – fletëvotimi në dhjetëra kategori, një praktikë që kishte filluar që nga viti 1989.

Grammy Awards janë kritikuar vitet e fundit nga artistë të shquar duke përfshirë: Jay-Z, Drake, Kanye West dhe Frank Ocean, të cilët përforcuan shqetësimet se artistët me ngjyrë janë miratuar në mënyrë rutinore, në kategoritë kryesore të të gjitha zhanreve.

Ceremonia do të mbahet më 31 janar 2022, në Crypto.com Arena (dikur Staples Center) në Los Angeles. /Telegrafi/

Të martën u shpallën nominimet për edicionin e 64-të të ndarjes së çmimeve më të mëdha të muzikës, Grammy Awards 2022.

Jon Batiste kryeson listën me gjithsej me 11 nominime; ndjekur nga Justin Bieber, Doja Cat dhe H.E.R. me nga tetë nominime secili, dhe Billie Eilish dhe Olivia Rodrigo të cilat kanë marrë nga shtatë nominime.

Përndryshe përkundrejt faktit që këngëtaret shqiptare me famë botërore: Bebe Rexha, Ava Max dhe Dua Lipa kishin bërë aplikimet e tyre për t’u nominuar në Grammy Awards 2021, asnjëra prej tyre nuk ia ka dalë të nominohet në asnjë kategori.

Ndërkohë grupi i famshëm suedez ABBA kanë arritur që për herë të parë në karrierën e tyre të nominohen për një çmim Grammy.

Ceremonia do të jetë e para që kur çmimet bënë një ndryshim të madh në procesin e saj të nominimit: në fund të prillit, bordi i Akademisë së Regjistrimit, organi drejtues i Grammy-t, votoi për të eliminuar përdorimin e komiteteve anonime ekspertësh për të pakësuar finalen – fletëvotimi në dhjetëra kategori, një praktikë që kishte filluar që nga viti 1989.

Grammy Awards janë kritikuar vitet e fundit nga artistë të shquar duke përfshirë: Jay-Z, Drake, Kanye West dhe Frank Ocean, të cilët përforcuan shqetësimet se artistët me ngjyrë janë miratuar në mënyrë rutinore, në kategoritë kryesore të të gjitha zhanreve.

Ceremonia do të mbahet më 31 janar 2022, në Crypto.com Arena (dikur Staples Center) në Los Angeles. /Telegrafi/

NGJARJE TË TJERA

- Reklamë nga Gjirafa -