Shkencëtarët amerikanë pretendojnë se do t’i ringjallin njerzit

Nga një grup shkencëtarësh amerikanë, ka kohë që projekti “për të rikthyer në jetë” subjektet klinikisht të vedkur ka filluar të testohet. Duket si trauma e një filmi horror ose pjesë e fantashkencës, por gjithçka është e vërtetë.

Qeveria amerikane i ka dhënë aprovimin shoqërisë “Biotech Bioquark”, për të përfshirë dhe mundësinë e rekrutimit (kuptohet me leje speciale të marrë nga familjet). Në projekt do të përfshihen 20 pacientë klinikisht që kanë ndërruar jetë për shkak të një goditjeje cerebrale.

Për t’ia arritur, kërkuesit do të përdorin një terapi të përzierë, mes të cilave, rigjenerimin e trurit dhe injektimin e qelizave staminale.

Procesi i terapisë, nga stimulimi nervor te injektimi, do të zgjasë disa muaj. Gjatë kësaj periudhe, subjektet do të monitorohen përmes ekraneve cerebrale për të verifikuar shenjat e një “rigjenerimi” të mundshëm.

Nga një grup shkencëtarësh amerikanë, ka kohë që projekti “për të rikthyer në jetë” subjektet klinikisht të vedkur ka filluar të testohet. Duket si trauma e një filmi horror ose pjesë e fantashkencës, por gjithçka është e vërtetë.

Qeveria amerikane i ka dhënë aprovimin shoqërisë “Biotech Bioquark”, për të përfshirë dhe mundësinë e rekrutimit (kuptohet me leje speciale të marrë nga familjet). Në projekt do të përfshihen 20 pacientë klinikisht që kanë ndërruar jetë për shkak të një goditjeje cerebrale.

Për t’ia arritur, kërkuesit do të përdorin një terapi të përzierë, mes të cilave, rigjenerimin e trurit dhe injektimin e qelizave staminale.

Procesi i terapisë, nga stimulimi nervor te injektimi, do të zgjasë disa muaj. Gjatë kësaj periudhe, subjektet do të monitorohen përmes ekraneve cerebrale për të verifikuar shenjat e një “rigjenerimi” të mundshëm.

- Reklamë nga Gjirafa -

Artikuj të ngjashëm

MOTISOT
Minutë pas minute

Republic of Kosovo
fog
6 ° C
7.2 °
5 °
93 %
0.8kmh
90 %
Wed
17 °
Thu
16 °
Fri
14 °
Sat
14 °
Sun
12 °

LAJMET E FUNDIT