Shkencëtari infektohet qëllimisht dy herë me Covid-19 dhe jep lajmin e keq

Një profesor, i cili eksperimentoi mbi veten e tij duke u infektuar me Covid-19 tha se shpresat për një imunitet të tufës janë të kota. Dr. Alexander Cherpurnov, 69 vjeç, u infektua me koronavirus gjatë një udhëtimi në Francë në shkurt.

Pasi u shërua në shtëpinë e tij në Siberi, pa pasur nevojë për shtrim në spital, ai dhe ekipi i tij mjekësor në Novosibirsk nisën një studim për antitrupat e koronavirusit. Ata zbuluan se antitrupat ulen me shpejtësi

“Në fund të muajit të tretë që isha sëmurë, në trup nuk pikaseshin antitrupa”. Ai vendosi të shqyrtojë mundësinë e riinfektimit. Në interes të shkencës, ai u bë “kavie” dhe qëllimisht u ekspozua përballë pacientëve të sëmurë me Covid-19.

Infeksioni i dytë ishte më serioz se i pari dhe ai u shtrua në spital. “Për pesë ditë, temperatura ishte mbi 39 gradë. Humba shijen dhe aromën. Në ditën e gjashtë, skaneri tregoi se mushkëritë ishin pastruar. Virusi u largua shpejt”.

Konkluzioni i tij është se shpresat për imunitetin e tufës janë të kota. Virusi është këtu për të qëndruar, dhe teksa vaksina mund të japë imunitet, ai do jetë i përkohshëm.

Një profesor, i cili eksperimentoi mbi veten e tij duke u infektuar me Covid-19 tha se shpresat për një imunitet të tufës janë të kota. Dr. Alexander Cherpurnov, 69 vjeç, u infektua me koronavirus gjatë një udhëtimi në Francë në shkurt.

Pasi u shërua në shtëpinë e tij në Siberi, pa pasur nevojë për shtrim në spital, ai dhe ekipi i tij mjekësor në Novosibirsk nisën një studim për antitrupat e koronavirusit. Ata zbuluan se antitrupat ulen me shpejtësi

“Në fund të muajit të tretë që isha sëmurë, në trup nuk pikaseshin antitrupa”. Ai vendosi të shqyrtojë mundësinë e riinfektimit. Në interes të shkencës, ai u bë “kavie” dhe qëllimisht u ekspozua përballë pacientëve të sëmurë me Covid-19.

Infeksioni i dytë ishte më serioz se i pari dhe ai u shtrua në spital. “Për pesë ditë, temperatura ishte mbi 39 gradë. Humba shijen dhe aromën. Në ditën e gjashtë, skaneri tregoi se mushkëritë ishin pastruar. Virusi u largua shpejt”.

Konkluzioni i tij është se shpresat për imunitetin e tufës janë të kota. Virusi është këtu për të qëndruar, dhe teksa vaksina mund të japë imunitet, ai do jetë i përkohshëm.

- Reklamë nga Gjirafa -

Artikuj të ngjashëm

Shikoni se çfarë ndodh nëse pini kafe me stomak të zbrazur

Në fakt kafja është shumë e shëndetshme. Kafeja mund të ndikojë shumë në shëndetin e njeriut, disa studime tregojnë se nëse konsumoni kafe çdo ditë...

Më në fund lajm i mirë për vaksinën anti Covid-19

Ka nisur faza e tretë dhe e fundit e provave klinike në njerëz për vaksinën kundër COVID-19 nga gjigandi farmaceutik amerikan Johnson & Johnson. Përgjegjësi...

MOTISOT
Minutë pas minute

Republic of Kosovo
broken clouds
2.5 ° C
3 °
1.7 °
74 %
2.1kmh
75 %
Tue
7 °
Wed
8 °
Thu
10 °
Fri
11 °
Sat
10 °

LAJMET E FUNDIT

Shikoni se çfarë ndodh nëse pini kafe me stomak të zbrazur

Në fakt kafja është shumë e shëndetshme. Kafeja mund të ndikojë shumë në shëndetin e njeriut, disa studime tregojnë se nëse konsumoni kafe çdo ditë...

Më në fund lajm i mirë për vaksinën anti Covid-19

Ka nisur faza e tretë dhe e fundit e provave klinike në njerëz për vaksinën kundër COVID-19 nga gjigandi farmaceutik amerikan Johnson & Johnson. Përgjegjësi...