200 km/h: Serbia blenë trena të shpejtë nga Zvicra

Serbia ka blerë tre trena të shpejtë të cilët arrijnë të lëvizin me shpejtësi deri në 200 kilometra në orë. Trenat e kompanisë së famshme zvicerane Stadler, do të lëshohen në qarkullim deri në fund të këtij viti, në linjën Beograd – Novi Sad.

Mediat serbe raportojnë se në nënshkrimin e marrëveshjes me ministrin serb të Transportit dhe Infrastrukturës, Tomislav Momirovic, ishte prezent edhe ambasadori zviceran në Bedograd.

“Sot, për herë të parë në historinë e saj, Serbia prokuroi trena për shpejtësi deri në 200 kilometra në orë, të cilat janë të destinuar për trafikun e udhëtarëve në linjën me shpejtësi të lartë Beograd – Novi Sad – Suboticë”, ka thënë ministri serb.

“Këto janë trenat më modernë evropianë, me performancë të shkëlqyeshme, dizajn të bukur, të rehatshëm dhe kapaciteti total i sediljeve është 316, duke përfshirë vendet për akomodimin e njerëzve me lëvizshmëri të zvogëluar. Internet Wi-Fi, ekrane që tregojnë zënien e vendeve, e mini bar, që janë vetëm disa nga përfitimet që do të jenë në dispozicion të udhëtarëve”, tha Momirovic.

Trenat do të lëvizin në linjën me shpejtësi të lartë Beograd – Novi Sad, e cila po punohet aktualisht nga partnerë rusë dhe kinezë, me nënkontraktorët vendas.

Serbia ka blerë tre trena të shpejtë të cilët arrijnë të lëvizin me shpejtësi deri në 200 kilometra në orë. Trenat e kompanisë së famshme zvicerane Stadler, do të lëshohen në qarkullim deri në fund të këtij viti, në linjën Beograd – Novi Sad.

Mediat serbe raportojnë se në nënshkrimin e marrëveshjes me ministrin serb të Transportit dhe Infrastrukturës, Tomislav Momirovic, ishte prezent edhe ambasadori zviceran në Bedograd.

“Sot, për herë të parë në historinë e saj, Serbia prokuroi trena për shpejtësi deri në 200 kilometra në orë, të cilat janë të destinuar për trafikun e udhëtarëve në linjën me shpejtësi të lartë Beograd – Novi Sad – Suboticë”, ka thënë ministri serb.

“Këto janë trenat më modernë evropianë, me performancë të shkëlqyeshme, dizajn të bukur, të rehatshëm dhe kapaciteti total i sediljeve është 316, duke përfshirë vendet për akomodimin e njerëzve me lëvizshmëri të zvogëluar. Internet Wi-Fi, ekrane që tregojnë zënien e vendeve, e mini bar, që janë vetëm disa nga përfitimet që do të jenë në dispozicion të udhëtarëve”, tha Momirovic.

Trenat do të lëvizin në linjën me shpejtësi të lartë Beograd – Novi Sad, e cila po punohet aktualisht nga partnerë rusë dhe kinezë, me nënkontraktorët vendas.

NGJARJE TË TJERA

- Reklamë nga Gjirafa -