spot_img

“Kam tentuar dy herë t’i jap fund jetës”, rrëqeth Ronaldo Sharka: Kam trauma nga bullizmi

spot_img

=ullizmi është një plagë e hapur në shoqërinë shqiptare, ku shumë adoleshentë vijojnë të jenë pre edhe në ditët e sotme.

Moderatri Ronaldo Sharka ka treguar historinë e tij prekëse në “Se Luan Topi”, ku ai zgjodhi të rrëfejë copëza nga jeta e tij.

Ronaldo tha se ka tentuar dy herë t’i bëje keq vetes gjatë adoleshencë, për shkak se ka qenë i bullizuar dhe i rënduar psikologjikisht.

“Jam bullizuar që herët dhe deri vonë jam tallur, kisha frikë të dilja në pushimin e gjatë të shkollës se mos vihesha në lojë. Kam kaluar pubertetin vonë dhe kundër meje përdoreshin epitete dhe mendoj që kjo është një nga gjërat që më ka mbyllur në BBV. Këto janë trauma të pashërueshme, që shërohen vonë dhe janë komente që ne nuk I kuptojmë por është një mesazh, unë nuk I vë faj askujt që më ka bullizuar mua e më ka tallur në adoleshencën time por për prindërit e tyre që kur shihni fëmijën që tallen me dikë tjetër, ndoshta ai komenti e vendos fëmijën në mëdyshje të dojë apo jo të jetoje.

Unë kam tentuar dy herë t’i jap fund jetës dhe ja ku jam sot. E vetmja gjë që më ka shpëtuar është zoti, nuk kam pasur asnjë psikolog në shkollë, edhe një mesazh dua të them për të gjithë institucionet, as mësuesit nuk I kam pasur krah, prindërve nuk vë faj se nuk e dinë si funksionin fëmijëria se janë rritur me halle, unë nuk e kam ndarë me askënd, por kam tentuar dy herë të vras veten nuk dua të flas për detaje se nuk është mirë për të gjithë ata që na ndjekin”, tha Ronaldo Sharka.

=ullizmi është një plagë e hapur në shoqërinë shqiptare, ku shumë adoleshentë vijojnë të jenë pre edhe në ditët e sotme.

Moderatri Ronaldo Sharka ka treguar historinë e tij prekëse në “Se Luan Topi”, ku ai zgjodhi të rrëfejë copëza nga jeta e tij.

Ronaldo tha se ka tentuar dy herë t’i bëje keq vetes gjatë adoleshencë, për shkak se ka qenë i bullizuar dhe i rënduar psikologjikisht.

“Jam bullizuar që herët dhe deri vonë jam tallur, kisha frikë të dilja në pushimin e gjatë të shkollës se mos vihesha në lojë. Kam kaluar pubertetin vonë dhe kundër meje përdoreshin epitete dhe mendoj që kjo është një nga gjërat që më ka mbyllur në BBV. Këto janë trauma të pashërueshme, që shërohen vonë dhe janë komente që ne nuk I kuptojmë por është një mesazh, unë nuk I vë faj askujt që më ka bullizuar mua e më ka tallur në adoleshencën time por për prindërit e tyre që kur shihni fëmijën që tallen me dikë tjetër, ndoshta ai komenti e vendos fëmijën në mëdyshje të dojë apo jo të jetoje.

Unë kam tentuar dy herë t’i jap fund jetës dhe ja ku jam sot. E vetmja gjë që më ka shpëtuar është zoti, nuk kam pasur asnjë psikolog në shkollë, edhe një mesazh dua të them për të gjithë institucionet, as mësuesit nuk I kam pasur krah, prindërve nuk vë faj se nuk e dinë si funksionin fëmijëria se janë rritur me halle, unë nuk e kam ndarë me askënd, por kam tentuar dy herë të vras veten nuk dua të flas për detaje se nuk është mirë për të gjithë ata që na ndjekin”, tha Ronaldo Sharka.

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

NGJARJE TË TJERA

spot_img
spot_img