Katër shprehi që mund të shkaktojnë kancerin

Kanceri përfshin një rritje jo normale të qelizave që formojnë masa të cilat mund të përhapen nga organi primar në të gjithë trupin.

Më poshtë gjeni katër zakone të cilat rrisin rrezikun për prekje nga kanceri:

Pirja e duhanit
Duhani është i njohur se shkakton 22 për qind të vdekjeve nga kanceri, ai përmban më shumë se 70 substanca kancerogjene.

 

Duhanpirësit janë më të rrezikuar nga kanceri në mushkri, laring, kokë dhe qafë. Rreziku për vuajtje nga kanceri i mushkërive rritet së bashku me rritjen e viteve të konsumit të duhanit dhe numrin e cigareve të konsumuara gjatë ditës.

Pasiviteti fizik dhe ushqyerja e gabuar
Trashësia vjen kur personat janë pasivë dhe ushqehen në mënyrë të gabuar, që shkakton 35 për qind të vdekjeve nga kanceri në botë.

Ngrënia e ushqimeve të përpunuara që përmbajnë sasi të mëdha të substancave kancerogjene, shkakton kancerin e gjirit, prostatës, pankreasit dhe zorrës së trashë. Është më mirë të konsumoni më shumë pemë dhe perime.

Konsumimi i tepërt i alkoolit
Alkooli konsiderohet si një shkaktues i madh i kancerit, duke shkaktuar kancer oral, të pankreasit dhe të mëlçisë. Ai rrit po ashtu nivelin e estrogjeneve, duke shkaktuar kështu kancer gjiri.

Ekspozimi ndaj rrezatimit
Rrezet ultravjollcë dhe rrezet radioaktive janë agjentë nxitës që shkaktojnë mutacion. Burime të rrezikshme, cilësohen edhe rrezet e telefonave dhe televizorëve – thotë Organizata Botërore e Shëndetësisë. Këta persona rrezikohen më shumë nga leukemia ose kanceri i gjakut.

Marrë nga Telegrafi.

Kanceri përfshin një rritje jo normale të qelizave që formojnë masa të cilat mund të përhapen nga organi primar në të gjithë trupin.

Më poshtë gjeni katër zakone të cilat rrisin rrezikun për prekje nga kanceri:

Pirja e duhanit
Duhani është i njohur se shkakton 22 për qind të vdekjeve nga kanceri, ai përmban më shumë se 70 substanca kancerogjene.

 

Duhanpirësit janë më të rrezikuar nga kanceri në mushkri, laring, kokë dhe qafë. Rreziku për vuajtje nga kanceri i mushkërive rritet së bashku me rritjen e viteve të konsumit të duhanit dhe numrin e cigareve të konsumuara gjatë ditës.

Pasiviteti fizik dhe ushqyerja e gabuar
Trashësia vjen kur personat janë pasivë dhe ushqehen në mënyrë të gabuar, që shkakton 35 për qind të vdekjeve nga kanceri në botë.

Ngrënia e ushqimeve të përpunuara që përmbajnë sasi të mëdha të substancave kancerogjene, shkakton kancerin e gjirit, prostatës, pankreasit dhe zorrës së trashë. Është më mirë të konsumoni më shumë pemë dhe perime.

Konsumimi i tepërt i alkoolit
Alkooli konsiderohet si një shkaktues i madh i kancerit, duke shkaktuar kancer oral, të pankreasit dhe të mëlçisë. Ai rrit po ashtu nivelin e estrogjeneve, duke shkaktuar kështu kancer gjiri.

Ekspozimi ndaj rrezatimit
Rrezet ultravjollcë dhe rrezet radioaktive janë agjentë nxitës që shkaktojnë mutacion. Burime të rrezikshme, cilësohen edhe rrezet e telefonave dhe televizorëve – thotë Organizata Botërore e Shëndetësisë. Këta persona rrezikohen më shumë nga leukemia ose kanceri i gjakut.

Marrë nga Telegrafi.

- Reklamë nga Gjirafa -

Artikuj të ngjashëm

MOTISOT
Minutë pas minute

Republic of Kosovo
broken clouds
15.9 ° C
16.1 °
15.6 °
82 %
0.5kmh
75 %
Wed
18 °
Thu
19 °
Fri
24 °
Sat
23 °
Sun
25 °

LAJMET E FUNDIT

“Njerëzit e natës” janë më inteligjentë

Flini dhe zgjoheni vonë? Shkenca sapo zbuloi diçka të mrekullueshme për ju. Ka një cilësi të rrallë tek ‘njerëzit e natës’. Nëse ju zë gjumi...