Nga një futbollist profesionit, përfundon në bukëpjekës dhe sharrëxhi – historia e pabesueshme e ish-anëtarit te Interit

Prej disa vitesh tani, Fabio Macellari është zgjuar çdo natë dhe pjesën më të madhe të ditëve i kalon në pyll.

Nuk është për kënaqësinë e shijimit të orëve të natës, ose sepse pëlqen peizazhet natyrore dhe vendet ekzotike.

Ish-futbollisti i Bolognas, Cagliarit, Lecces dhe Interit, sot jeton nga puna e tij si furrtar dhe, nëse është e nevojshme, si sharrëxhi.

Arsyeja? Macellari e shpjegon vetë, duke pranuar se harxhoi gjithçka që i kishte dhënë futbolli profesionist.

Ai e ndryshoi jetën e tij, jo me vullnet, por nga nevoja. Jeta e mirë e natës, diskotekat, miqësitë, shpenzimet e çmendura dhe standardi i jetesës që ai mund të përballonte duke vrapuar pas një topi, kur ishte 20 vjeç, sot po sigurohet me djersën e ballit.

“Unë bëra disa gabime dhe madje përdora drogë” – deklaroi gjatë një episodi të programit “Non è la d’Urso.

“Kur jeni djalë i ri, fitime të caktuara të mbërrijnë, keni një standard gjithnjë e më të lartë jetese, nuk e kuptoni se çfarë mund t’ju ndodhë më pas”.

Për Macellari, humnera erdhi pasi karriera e tij si futbollist i një niveli të caktuar përfundoi. Nga viti 2005 deri më 2015 (viti në të cilin “vari këpucët në gozhdë”) ai e gjeti veten duke luajtur në ligat e vogla, në kategori që nuk garantonin më shikueshmëri dhe fitime të rëndësishme.

“Kthimi në një ritëm normal të jetës nuk është i lehtë për një futbollist, që është mësuar me gjithë të mirat. Unë isha shumë bujar sa luaja futboll, paguaja si i devotshëm për gjithçka. Shkova deri në tunelin e drogës. Pra, harxhova tërë kursimet e karrierës si profesionist në futboll. Në këto raste e kuptoni që duhet t’ia filloni nga e para ose të vdisni”.

Sot, 45-vjeçari Macellari është kthyer për të jetuar në Bobbio, vendlindjen e tij, larg zhurmës së futbollit, që ende e ndjek, duke patur licencë për trajner. Së bashku me djalin dhe familjen e tij, ish-lojtari i Interit përpiqet të japë një shembull të mirë sidomos për më të vegjlit, që sot kanë famë dhe para: “Ata bëjnë të njëjtën jetë që bëra edhe unë dikur, kur shkoja në klube të natës. Kini kujdes!”.

Lojtarët shpeshherë e kanë gjetur vetën në buzë të greminës dhe kjo gjë u ka kushtuar edhe me jetë, duke mos arritur të vlerësojnë atë që nuk kishin dhe atë që posedonin më pas. /Telegrafi/

Prej disa vitesh tani, Fabio Macellari është zgjuar çdo natë dhe pjesën më të madhe të ditëve i kalon në pyll.

Nuk është për kënaqësinë e shijimit të orëve të natës, ose sepse pëlqen peizazhet natyrore dhe vendet ekzotike.

Ish-futbollisti i Bolognas, Cagliarit, Lecces dhe Interit, sot jeton nga puna e tij si furrtar dhe, nëse është e nevojshme, si sharrëxhi.

Arsyeja? Macellari e shpjegon vetë, duke pranuar se harxhoi gjithçka që i kishte dhënë futbolli profesionist.

Ai e ndryshoi jetën e tij, jo me vullnet, por nga nevoja. Jeta e mirë e natës, diskotekat, miqësitë, shpenzimet e çmendura dhe standardi i jetesës që ai mund të përballonte duke vrapuar pas një topi, kur ishte 20 vjeç, sot po sigurohet me djersën e ballit.

“Unë bëra disa gabime dhe madje përdora drogë” – deklaroi gjatë një episodi të programit “Non è la d’Urso.

“Kur jeni djalë i ri, fitime të caktuara të mbërrijnë, keni një standard gjithnjë e më të lartë jetese, nuk e kuptoni se çfarë mund t’ju ndodhë më pas”.

Për Macellari, humnera erdhi pasi karriera e tij si futbollist i një niveli të caktuar përfundoi. Nga viti 2005 deri më 2015 (viti në të cilin “vari këpucët në gozhdë”) ai e gjeti veten duke luajtur në ligat e vogla, në kategori që nuk garantonin më shikueshmëri dhe fitime të rëndësishme.

“Kthimi në një ritëm normal të jetës nuk është i lehtë për një futbollist, që është mësuar me gjithë të mirat. Unë isha shumë bujar sa luaja futboll, paguaja si i devotshëm për gjithçka. Shkova deri në tunelin e drogës. Pra, harxhova tërë kursimet e karrierës si profesionist në futboll. Në këto raste e kuptoni që duhet t’ia filloni nga e para ose të vdisni”.

Sot, 45-vjeçari Macellari është kthyer për të jetuar në Bobbio, vendlindjen e tij, larg zhurmës së futbollit, që ende e ndjek, duke patur licencë për trajner. Së bashku me djalin dhe familjen e tij, ish-lojtari i Interit përpiqet të japë një shembull të mirë sidomos për më të vegjlit, që sot kanë famë dhe para: “Ata bëjnë të njëjtën jetë që bëra edhe unë dikur, kur shkoja në klube të natës. Kini kujdes!”.

Lojtarët shpeshherë e kanë gjetur vetën në buzë të greminës dhe kjo gjë u ka kushtuar edhe me jetë, duke mos arritur të vlerësojnë atë që nuk kishin dhe atë që posedonin më pas. /Telegrafi/

NGJARJE TË TJERA

- Reklamë nga Gjirafa -