spot_imgspot_img

Nis Festari i Suharekës

spot_img

Ka filluar festa e kulturës dhe verës ” Festari “ në Suharekë

Festa tashmë tradicionale me mbi 20 edicione deri tash “Festari”, ka filluar sot me hapjën solemne që u bë në Sheshi e qytetit. Kryetari i Komunës së Suharekës, z.Bali Muharremaj e ka bërë të hapur këtë manifestim duke shtuar se : “Është kjo një festë tradicionale e cila i lidh të gjithë qytetarët, pa dallim feje apo partie…Falenderoj të gjithë mysafirët që kanë ardhur nga SHBA-ja, Itali, Turqia, nga vende të ndryshme të Europës dhe nga të gjitha trojet shqiptare”. Sot me hapjën solemne janë zhvilluar shumë aktivitete si në dhurimin e gjakut, të veshmbathjeve dhe ushqimeve, dhurimin e librave, punëtoria e artit nga nxënësit e Shkollave të ndryshme etj. Aktivitetet gjatë ditës do të vazhdojnë me Ekspozitën “Festari ndër vite”, Mbrëmjen letrare artistike dhe ekspozitën përsonale të Bardhyl Bejtullahut.

Festari kishte filluar në vitin 2002 dhe që nga atëherë është ndër ngjarjet më të rëndësishëm jo vetëm në Komunën e Suharekës. Festari këtë vit ka pësuar një ndryshim pasi për dallim prej herave tjera filloi të mërkuren, duke zgjatur vetëm pesë ditë, derisa më parë fillonte të hënën e fundit të shtatorit duke zgjatur për shtatë ditë.

Ka filluar festa e kulturës dhe verës ” Festari “ në Suharekë

Festa tashmë tradicionale me mbi 20 edicione deri tash “Festari”, ka filluar sot me hapjën solemne që u bë në Sheshi e qytetit. Kryetari i Komunës së Suharekës, z.Bali Muharremaj e ka bërë të hapur këtë manifestim duke shtuar se : “Është kjo një festë tradicionale e cila i lidh të gjithë qytetarët, pa dallim feje apo partie…Falenderoj të gjithë mysafirët që kanë ardhur nga SHBA-ja, Itali, Turqia, nga vende të ndryshme të Europës dhe nga të gjitha trojet shqiptare”. Sot me hapjën solemne janë zhvilluar shumë aktivitete si në dhurimin e gjakut, të veshmbathjeve dhe ushqimeve, dhurimin e librave, punëtoria e artit nga nxënësit e Shkollave të ndryshme etj. Aktivitetet gjatë ditës do të vazhdojnë me Ekspozitën “Festari ndër vite”, Mbrëmjen letrare artistike dhe ekspozitën përsonale të Bardhyl Bejtullahut.

Festari kishte filluar në vitin 2002 dhe që nga atëherë është ndër ngjarjet më të rëndësishëm jo vetëm në Komunën e Suharekës. Festari këtë vit ka pësuar një ndryshim pasi për dallim prej herave tjera filloi të mërkuren, duke zgjatur vetëm pesë ditë, derisa më parë fillonte të hënën e fundit të shtatorit duke zgjatur për shtatë ditë.

spot_img
spot_img

NGJARJE TË TJERA

spot_img
spot_img