Opozita ra në gropen që e hapi vet!

Alban Lumi

Këtë vit vendosa t’i rikthehem profesionit të parë, pasi për një periudhë për shkak të angazhimeve tjera pa dashje i isha shmangur paksa! Gazetaria përshkruhet me lajme, ide, analiza, shkrime, kronika por mbi të gjitha adrenalinë.
Krahas shkrimeve tanimë vetëm në gazeta elektronike, isha prezent edhe në shumë emisione televizive.
Debate edhe me tensione, që kishin temë politikë-bërjen e futbollit por edhe të vet futbollit.
Nxehtë ishte gjatë temës së zgjedhjeve, dhash mendimet e pavarura, por që quditërisht nga një pjesë e panelistëve u vlerësova i një-anshëm.
E ata vetën e quajten të pa-anshëm e shpëtimtar të futbollit!
Unë çka thash që më cilësuan “armik”?!
Thash: Statuti i FFK ka diskrepancë!
Thash: Në bazë të këtij statuti, Kuvendi është thirrur konformë këtij statuti!
Thash: Mblidhni 15 nënshkrime dhe konkuroni!
Thash: Vota e dy të tretave, është legjitime dhe duhet pranuar rezultati i 6 prillit!
Thash: Agim Ademi i fiton këto zgjedhje sepse e ka mbështetjen e dy të tretave!
Të gjitha këto u vërtetuan: kuvendarët e zgjodhen me shumicën absolute, Agim Ademin për kryetar!
UEFA e përcjelli Kuvendin dhe e legjitimoi atë. Erdhën urimet nga figurat kryesore të futbollit ndërkombëtar.
U vërtetua ligjshmëria edhe nga Gjykatat e Kosovës!
Pas gjithë kësaj zhurme opozitare, të cilët vetëm votat nuk i kishin as për të nxjerr kandidat, ra perdja zgjedhore, por disa emisione të porositura vazhduan debatet anti FFK por edhe kundër disave nga ne që nuk menduam si ata.
Megjithatë është ndjenjë e mirë, kur njerëz edhe të panjofshëm, na ndalin në rrugë dhe na japin përgëzimet për paraqitjet tona mediale, madje disa sikur të sinkonriun, potencuan se falë frymës të paraqitur kundër kryetarit Agim Ademi, e kuptuan që e vërteta është ndryshe dhe futbolli i Kosovës është në rrugë të mbarë pikërisht me Ademin!
Në fund, mirë e kishte pasur Kryetari, kur u deklarua se është kërkesa e klubeve që e shtynë atë për rikandidim, e nuk di çka doli ta kenë pasur mirë kampi rival, por favorizuan në mënyrë të padijshme, Ademin! Figura deri vonë bashkëpunëtor të tij, iu vërsulen me akuza të ndryshme, e që në opinion krijuan përshtpyjen se e kanë vetëm për karrike të tyre!

Këtu zë vend fjala popullore “Kush mundohet ta bëjë gropen për ju, bie vetë në të!

Alban Lumi

Këtë vit vendosa t’i rikthehem profesionit të parë, pasi për një periudhë për shkak të angazhimeve tjera pa dashje i isha shmangur paksa! Gazetaria përshkruhet me lajme, ide, analiza, shkrime, kronika por mbi të gjitha adrenalinë.
Krahas shkrimeve tanimë vetëm në gazeta elektronike, isha prezent edhe në shumë emisione televizive.
Debate edhe me tensione, që kishin temë politikë-bërjen e futbollit por edhe të vet futbollit.
Nxehtë ishte gjatë temës së zgjedhjeve, dhash mendimet e pavarura, por që quditërisht nga një pjesë e panelistëve u vlerësova i një-anshëm.
E ata vetën e quajten të pa-anshëm e shpëtimtar të futbollit!
Unë çka thash që më cilësuan “armik”?!
Thash: Statuti i FFK ka diskrepancë!
Thash: Në bazë të këtij statuti, Kuvendi është thirrur konformë këtij statuti!
Thash: Mblidhni 15 nënshkrime dhe konkuroni!
Thash: Vota e dy të tretave, është legjitime dhe duhet pranuar rezultati i 6 prillit!
Thash: Agim Ademi i fiton këto zgjedhje sepse e ka mbështetjen e dy të tretave!
Të gjitha këto u vërtetuan: kuvendarët e zgjodhen me shumicën absolute, Agim Ademin për kryetar!
UEFA e përcjelli Kuvendin dhe e legjitimoi atë. Erdhën urimet nga figurat kryesore të futbollit ndërkombëtar.
U vërtetua ligjshmëria edhe nga Gjykatat e Kosovës!
Pas gjithë kësaj zhurme opozitare, të cilët vetëm votat nuk i kishin as për të nxjerr kandidat, ra perdja zgjedhore, por disa emisione të porositura vazhduan debatet anti FFK por edhe kundër disave nga ne që nuk menduam si ata.
Megjithatë është ndjenjë e mirë, kur njerëz edhe të panjofshëm, na ndalin në rrugë dhe na japin përgëzimet për paraqitjet tona mediale, madje disa sikur të sinkonriun, potencuan se falë frymës të paraqitur kundër kryetarit Agim Ademi, e kuptuan që e vërteta është ndryshe dhe futbolli i Kosovës është në rrugë të mbarë pikërisht me Ademin!
Në fund, mirë e kishte pasur Kryetari, kur u deklarua se është kërkesa e klubeve që e shtynë atë për rikandidim, e nuk di çka doli ta kenë pasur mirë kampi rival, por favorizuan në mënyrë të padijshme, Ademin! Figura deri vonë bashkëpunëtor të tij, iu vërsulen me akuza të ndryshme, e që në opinion krijuan përshtpyjen se e kanë vetëm për karrike të tyre!

Këtu zë vend fjala popullore “Kush mundohet ta bëjë gropen për ju, bie vetë në të!

spot_img

NGJARJE TË TJERA