Paralajmërimi i Zuckerberg: Mund të mbyllim Facebook e Instagram në Britaninë e Madhe dhe Evropë, ja arsyet

spot_img

“Facebook” dhe “Instagram” mund të mbyllen në Evropë. Mark Zuckerberg ka thënë se do të detyrohet të tërheqë shërbimet kryesore nga rajoni, pas një mosmarrëveshjeje mbi ligjet për mbrojtjen e të dhënave.

“Meta” ka lëshuar në heshtje një paralajmërim duke thënë se mund të mbyllë shërbimet nëse Evropa nuk e lë të kryejë “transferime transatlantike të të dhënave”.

Kjo nënkupton transferimin e të dhënave private të njerëzve nga serverët e sigurt në Evropë, ku ato janë shumë më të rregulluara në SHBA.

Në një raport vjetor për një agjenci të qeverisë amerikane, “Meta” tha se kompania “ndoshta” do të duhet të ndalojë së ofruari “produktet dhe shërbimet e saj më të rëndësishme” nëse nuk miratohet një kuadër i ri.

“Facebook” dhe “Instagram” mund të mbyllen në Evropë. Mark Zuckerberg ka thënë se do të detyrohet të tërheqë shërbimet kryesore nga rajoni, pas një mosmarrëveshjeje mbi ligjet për mbrojtjen e të dhënave.

“Meta” ka lëshuar në heshtje një paralajmërim duke thënë se mund të mbyllë shërbimet nëse Evropa nuk e lë të kryejë “transferime transatlantike të të dhënave”.

Kjo nënkupton transferimin e të dhënave private të njerëzve nga serverët e sigurt në Evropë, ku ato janë shumë më të rregulluara në SHBA.

Në një raport vjetor për një agjenci të qeverisë amerikane, “Meta” tha se kompania “ndoshta” do të duhet të ndalojë së ofruari “produktet dhe shërbimet e saj më të rëndësishme” nëse nuk miratohet një kuadër i ri.

spot_img

NGJARJE TË TJERA

spot_img