spot_img

ShBA: Varianti EG.5 i COVID-19 në rritje, shtohen rastet e hospitalizimit

spot_img

Një variant i ri i COVID-19, EG.5 që është shfaqur në ShBA po i prinë tabelës.Në nivel kombëtar varianti EG.5 po shkakton rreth 17 përqind të rasteve të reja me COVID-19 sipas Qendrës së SHBA-së për kontrollimin dhe parandalimin e sëmundjeve, raporton CNN.

Varianti EG.5 është “spin-off” i llojit rikombinant XBB i familjes Omicron.EG.5 cilësohet të jetë një kërcënim i madh revulucionar si lloji origjinal i Omicron.

Një variant i ri i COVID-19, EG.5 që është shfaqur në ShBA po i prinë tabelës.Në nivel kombëtar varianti EG.5 po shkakton rreth 17 përqind të rasteve të reja me COVID-19 sipas Qendrës së SHBA-së për kontrollimin dhe parandalimin e sëmundjeve, raporton CNN.

Varianti EG.5 është “spin-off” i llojit rikombinant XBB i familjes Omicron.EG.5 cilësohet të jetë një kërcënim i madh revulucionar si lloji origjinal i Omicron.

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

NGJARJE TË TJERA

spot_img
spot_img