spot_img

Tre persona vdesin nga infeksionet e “baktereve mishngrënëse”, autoritetet në SHBA në alarm

spot_img

Autoritetet amerikane janë ngritur në alarm, pasi tre persona në New York dhe Connecticut kanë vdekur nga një infeksion i rrallë bakterial “mishngrënës”. Ngjarjet kanë nxitur zyrtarët të nxjerrin udhëzime të reja për shmangien dhe diagnostikimin e tij.

Zyrtarët thanë se një person në kontenë Suffolk të New York, në Long Island lindor, dhe dy njerëz në Connecticut kanë vdekur nga infeksionet e lidhura me fibriozën, shkruajnë mediat e huaja. Bëhet fjalë për një sëmundje e shkaktuar nga bakteri Vibrio vulnificus, i cili gjendet në ujin e detit dhe ushqimet e detit të papërpunuara.

Zyra e guvernatorit të Nju Jorkut, tha të mërkurën se vdekja e kontesë Suffolk ishte ende duke u hetuar për të përcaktuar se ku viktima ra në kontakt me bakteret pasi lëshoi udhëzime të reja dhe u kërkoi banorëve të merrnin masa paraprake.

Më shumë informacion në lidhje me viktimën e Suffolk County, duke përfshirë kohën kur viktima vdiq, nuk ishin menjëherë të disponueshme dhe një zëdhënës i Departamentit të Shëndetit të Shtetit të Nju Jorkut nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment të enjten në mëngjes./BallkanWeb/

Autoritetet amerikane janë ngritur në alarm, pasi tre persona në New York dhe Connecticut kanë vdekur nga një infeksion i rrallë bakterial “mishngrënës”. Ngjarjet kanë nxitur zyrtarët të nxjerrin udhëzime të reja për shmangien dhe diagnostikimin e tij.

Zyrtarët thanë se një person në kontenë Suffolk të New York, në Long Island lindor, dhe dy njerëz në Connecticut kanë vdekur nga infeksionet e lidhura me fibriozën, shkruajnë mediat e huaja. Bëhet fjalë për një sëmundje e shkaktuar nga bakteri Vibrio vulnificus, i cili gjendet në ujin e detit dhe ushqimet e detit të papërpunuara.

Zyra e guvernatorit të Nju Jorkut, tha të mërkurën se vdekja e kontesë Suffolk ishte ende duke u hetuar për të përcaktuar se ku viktima ra në kontakt me bakteret pasi lëshoi udhëzime të reja dhe u kërkoi banorëve të merrnin masa paraprake.

Më shumë informacion në lidhje me viktimën e Suffolk County, duke përfshirë kohën kur viktima vdiq, nuk ishin menjëherë të disponueshme dhe një zëdhënës i Departamentit të Shëndetit të Shtetit të Nju Jorkut nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment të enjten në mëngjes./BallkanWeb/

spot_img
spot_img
spot_img

NGJARJE TË TJERA

spot_img
spot_img