spot_img

Përparon shkenca: Lind Hugo, fëmija i parë me fekondim post-mortem

spot_img

Hugo Guilherme është emri i fëmijës së parë të lindur falë fekondimit post-mortium ( i ati vdekur në 2019), shkruan gazeta ilmessaggero.it.

Foshnja ka lindur në spitalin e Oportos të Portugalisë dhe peshon gati katër kilogramë. Emri u zgjodh nga babai para se të vdiste. Po, sepse babai i të porsalindurit vdiq nga kanceri në vitin 2019, në moshën 29-vjeçare, por jo pa lënë më parë spermën e tij të kriopservuar dhe një autorizim me shkrim për të vazhduar me fekondimin e asistuar.

Një betejë e ashpër ligjore, e udhëhequr nga e veja Ângela Ferreira, nëna e të voglit Hugo Guilherme. Ligji portugez i riprodhimit të asistuar daton në vitin 2006 dhe ndalon fekondimin me material gjenetik nga një dhurues i vdekur.

Megjithatë, paradoksi ishte se ndalimi mund të zbatohej vetëm për donatorët e familjes dhe jo për ata anonimë, të cilët si të tillë tashmë mund të kishin vdekur.

Hugo Guilherme është emri i fëmijës së parë të lindur falë fekondimit post-mortium ( i ati vdekur në 2019), shkruan gazeta ilmessaggero.it.

Foshnja ka lindur në spitalin e Oportos të Portugalisë dhe peshon gati katër kilogramë. Emri u zgjodh nga babai para se të vdiste. Po, sepse babai i të porsalindurit vdiq nga kanceri në vitin 2019, në moshën 29-vjeçare, por jo pa lënë më parë spermën e tij të kriopservuar dhe një autorizim me shkrim për të vazhduar me fekondimin e asistuar.

Një betejë e ashpër ligjore, e udhëhequr nga e veja Ângela Ferreira, nëna e të voglit Hugo Guilherme. Ligji portugez i riprodhimit të asistuar daton në vitin 2006 dhe ndalon fekondimin me material gjenetik nga një dhurues i vdekur.

Megjithatë, paradoksi ishte se ndalimi mund të zbatohej vetëm për donatorët e familjes dhe jo për ata anonimë, të cilët si të tillë tashmë mund të kishin vdekur.

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

NGJARJE TË TJERA

spot_img
spot_img