spot_img

Temperaturat e larta, Shërbimi i Kërkim-Shpëtimit Malor bën apel që të mos ndizen zjarre

spot_img

Shërbimi i Kërkim-Shpëtimit Malor të Kosovës ka kërkuar nga qytetarët dhe bjeshkatarët që mos të ndezin zjarre nëpër male.

Kjo si shkak i temperaturave të larta që janë duke mbizotëruar në vendin tonë.

“Ditëve në vijim nga shërbimet meteorologjike paralajmërohet se mbi vendin tonë do të mbretërojnë temperatura të larta. Andaj keni kujdes, dhe mos u bëni shkaktar i përhapjes së zjarreve në malet tona të bukura”, thuhet në apelin e tyre.

Shërbimi i Kërkim-Shpëtimit Malor këtë thirrje e ka bërë në mënyrë që të mos dëmtohet pasuria jonë kombëtare.

“Mos lejoni që të dëmtohet pasuria jonë kombëtare, mos ndizni zjarre në zona malore, mos ndizni zjarre në pyje, mos ndizni zjarre në parqe kombëtare ( e ndaluar me ligj! ) dhe mos i gjuani filterat e duhanit”, thuhet më tutje në apel.

Kurse, kanë bërë publik edhe disa numra në të cilët mund të thirrni nëse vëreni zjarre.

Këta janë numrat: 112, 192 193.

 

Shërbimi i Kërkim-Shpëtimit Malor të Kosovës ka kërkuar nga qytetarët dhe bjeshkatarët që mos të ndezin zjarre nëpër male.

Kjo si shkak i temperaturave të larta që janë duke mbizotëruar në vendin tonë.

“Ditëve në vijim nga shërbimet meteorologjike paralajmërohet se mbi vendin tonë do të mbretërojnë temperatura të larta. Andaj keni kujdes, dhe mos u bëni shkaktar i përhapjes së zjarreve në malet tona të bukura”, thuhet në apelin e tyre.

Shërbimi i Kërkim-Shpëtimit Malor këtë thirrje e ka bërë në mënyrë që të mos dëmtohet pasuria jonë kombëtare.

“Mos lejoni që të dëmtohet pasuria jonë kombëtare, mos ndizni zjarre në zona malore, mos ndizni zjarre në pyje, mos ndizni zjarre në parqe kombëtare ( e ndaluar me ligj! ) dhe mos i gjuani filterat e duhanit”, thuhet më tutje në apel.

Kurse, kanë bërë publik edhe disa numra në të cilët mund të thirrni nëse vëreni zjarre.

Këta janë numrat: 112, 192 193.

 

spot_img
spot_img
spot_img

NGJARJE TË TJERA

spot_img
spot_img